Bona revetlla de Sant Joan · Feliz verbena de San Juan · Happy summer solstice

23 de junio de 2024 Noticias

La festivitat de Sant Joan es celebra a molts països d'arreu del món i de maneres ben diferents. A Catalunya la Revetlla de Sant Joan, també anomenada popularment com la Nit del Foc, la Nit de les Bruixes o la Nit del Ros, se celebra durant la nit entre el 23 i 24 de juny coincidint amb el solstici d'estiu, amb dos dies de retard. És una celebració que ha esdevingut una festa amb elements i costums molt marcats i simbòlics: el foc purificador, els banys de mitjanit, les herbes de sant Joan, les cançons, el ball o els guariments i més rituals màgics. 

La Fiesta de San Juan, también llamada víspera de San Juan o noche de San Juan es una festividad de origen pagano en la que se suelen encender hogueras o fuegos. La noche de San Juan ha adquirido la magia de las antiguas fiestas paganas que se organizaban con el solsticio de verano.

The Bonfires of Saint John is a traditional and popular festival celebrated around the world during Midsummer, which takes place on the evening of 23 June, St. John's Eve. It is customary in many cities and towns in Spain. The bonfires are particularly popular in many Catalan-speaking areas like Catalonia and the Valencian Community, and for this reason some Catalan nationalists regard 24 June as the Catalan nation day.


  • Revetlles (Gencat
  • Revetlles i festes amb foc. Pautes per la seguretat (Gencat)  © 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.