Gencat - Departament de Territori i Sostenibilitat

Adquisició de vehicles elèctrics i de baixes emissions destinats al servei de taxi o a ús comercial, que operen en zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric.

Objeto del programa

Foment de la compra de vehicles elèctrics i de baixes emissions, destinats al servei de taxi o a ús comercial, que operen en zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric integrades pels quaranta municipis previstos en el Decret 226/2006, de 23 de maig.

Pot ser objecte de les subvencions regulades en aquestes bases la compra dels vehicles següents:

 • Vehicles de categoria M1 (vehicles de vuit places com a màxim, excloent-n'hi la del conductor, dissenyats i fabricats per al transport de passatgers, segons la Directiva 2001/116/CE de la Comissió, de 20 de desembre) o L6 i L7 (quadricicles segons el Reglament (UE) núm. 168/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de gener) que siguin:
  • Vehicles elèctrics purs.
  • Vehicles elèctrics d'autonomia estesa.
  • Vehicles híbrids endollables amb una autonomia elèctrica mínima de 40 km.
  • Vehicles híbrids de benzina amb emissions inferiors o iguals a 60 mg NOx/km (Euro 6 o superior).
  • Vehicles que emprin com a font d'energia GLP i gas natural, o bifuel, amb motor de benzina.
 • Vehicles de categoria N1 (vehicles la massa màxima dels quals no superi les 3,5 tones, dissenyats i fabricats per al transport de mercaderies, segons la Directiva 2001/116/CE de la Comissió, de 20 de desembre) que siguin:
  • Vehicles elèctrics purs.
  • Vehicles elèctrics d'autonomia estesa.
  • Vehicles híbrids endollables amb autonomia elèctrica mínima de 40 km.
  • Vehicles que emprin com a font d'energia GLP i gas natural, o bifuel, amb motor de benzina.
Els municipis declarats zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric pel Decret 226/2006, de 23 de maig, són els següents: Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Granollers, L'Hospitalet de Llobregat, La Llagosta, Martorell, Martorelles, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Pallejà, El Papiol, Parets del Vallès, El Prat de Llobregat, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Fost de Campsentelles, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Quirze del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa i Viladecans

Les subvencions s'atorgaran exclusivament per a la compra de vehicles nous. Una posterior transmissió del vehicle no és objecte de subvenció.

Beneficiarios de la ayuda

 • En el cas de vehicles destinats al servei de taxi, les persones físiques que siguin professionals autònomes i les persones jurídiques que, en el moment de la sol·licitud i fins al moment de la concessió de la subvenció, siguin titulars d'una llicència de taxi de l'Àrea Metropolitana de Barcelona o de la resta de municipis declarats zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric.
 • En el cas de vehicles destinats a ús comercial, les persones físiques que siguin professionals autònomes, les empreses privades, les fundacions i les altres entitats sense ànim de lucre, que operin a la zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric.
 • Tant per als vehicles destinats al servei de taxi com per als vehicles destinats a ús comercial, les persones jurídiques que estableixin un contracte de rènting o lísing amb alguna de les persones descrites als dos punts anteriors.

Plazo de solicitud

Convocatòria pendent de publicació.

Más información

 • Bases: ORDRE TES/7/2020, de 17 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al foment de l'adquisició de vehicles elèctrics i de baixes emissions destinats al servei de taxi o a ús comercial, que operen en zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric. (DOGC Núm. 8048 - 23.1.2020)  

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.